City Insurance intră în faliment. Tribunalul Bucureşti a admis cererea ASF

Autor: Laura Buciu Postat la 09 februarie 2022 119 afişări

Tribunalul Bucureşti a decis, miercuri, deschiderea procedurii de faliment pentru societatea de asigurări City Insurance, admiţând cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). City Insurance va fi dizolvată.

 City Insurance intră în faliment. Tribunalul Bucureşti a admis cererea ASF

Decizia de miercuri a magistraţilor Tribunalului Bucureşti nu este definitivă, dar este executorie.

„Admite cererea Autoritatea de Supraveghere Financiară şi în temeiul art. 250 raportat la art. 262 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, dispune deschiderea procedurii falimentului împotriva debitoarei societatea de asigurare - reasigurare City Insurance SA”, este decizia Tribunalului Bucureşti.

De asemenea, se dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridică administratorilor societăţii de asigurare/reasigurare debitoare dreptul de a reprezenta societatea, de a administra bunurile acesteia şi de a dispune de ele.

Totodată, acţionarii nu pot vinde acţiunile, potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti, iar băncile la care City Insurance are bani în conturi nu pot dispune de aceste sume fără aprobarea judecătorului sindic, a lichidatorului judiciar sau al ASF.

Falimentul City Insurance, cel mai mare asigurător de pe piaţa lo­cală, a creat dezechilibre pe piaţa lo­cală. Preţurile poliţelor RCA au crescut deja de două ori, chiar de trei ori de la anunţul ASF privind des­chi­derea procedurii de faliment a City Insurance şi retragerea autori­za­ţiei de funcţionare din 17 septem­brie 2021. â

City Insurance avea peste 3,1 mi­lioane de clienţi, din care, cel puţin până acum, s-au instrumentat peste 191.000 dosare de daună.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
city insurance,
faliment,
asf

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.