Cîţu: Pare bizar să reglementăm preţurile într-o perioadă în care consumul este mic

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 25 ianuarie 2022 39 afişări

Liderul PNL, Florin Cîţu, afirmă că nu este de acord cu propunerea preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, de reglementare a preţurilor la gaze naturale şi energie electrică de la 1 aprilie: „Pare bizar să reglementăm preţurile într-o perioadă în care consumul este mic”

Cîţu: Pare bizar să reglementăm preţurile într-o perioadă în care consumul este mic

„Pare bizar să reglementăm preţurile într-o perioadă în care consumul este mic. Dacă vrem să luăm această decizie, trebuia să o luăm acum o săptămână pentru perioada până la 1 aprilie. Atunci făcea sens, din punctul meu de vedere. E bizar că vom reglementa preţurile până în octombrie şi după aceeaşi iarăşi vine iarna, consum mare şi preţurile iar sunt dereglementate. După ce le dereglementezi, iarăşi e un puseu. Cineva nu s-a gândit bine înainte... Sau cineva care nu înţelege cum funcţionează piaţa, mecanismele pieţei”, spune Florin Cîţu.

Liderul PNL afirmă că va analiza punctul de vedere al social-democraţilor.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea miercuri că guvernul ar putea reglementa preţul la energie electrică şi gaze naturale de la 1 aprilie pentru următoarele şase luni: „Este un moment în care statul trebuie să intervină curajos”.

„Este evident că suntem într-o criză energetică majoră. În afară că loveşte consumatorii casnici, loveşte întreaga economie. Nu e numai România în această situaţie, ci întreaga Europă. Deci este un moment în care statul trebuie să intervină curajos. Rămân la părerea personală că preţul de la 1 aprilie va trebui reglementat pe o perioadă de şase luni”, afirma Marcel Ciolacu

El a precizat că legislaţia permite reglementarea preţului la energie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cîţu,
reglementare,
preţuri energie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.