Cinematograful Dacia din Bucureşti, pus la vânzare pe OLX - FOTO, VIDEO

Postat la 24 noiembrie 2015 1366 afişări

Cinema-ul Dacia a fost inaugurat în 1930 sub denumirea de Marconi, după inventatorul italian al telegrafiei fără fir, iar acum se află la vânzare pe platforma OLX pentru suma de 750.000 de euro negociabil.

Clădirea se află pe Calea Griviţei nr 137 şi are o suprafaţă de 370mp. "Gradul de conservare interioară şi exterioară este redus fără a apărea însă pe lista imobilelor cu grad de pericol seismic ridicat", se arată în anunţul publicat de un anume George S.

Cinematograful Dacia este o clădire de patrimoniu, aceasta se află pe lista monumentelor istorice, nu se poate demola, ci doar se poate reabilita. "Făcea parte, în anii comunişti ’70, din cele 63 de cinematografe existente la acea vreme în Capitala, inclusiv cele noi, de cartier.", după cum se arată pe blogul Secretele Bucureştiului.

Accesul în interior este blocat, dar se poate observa starea deplorabilă a clădirii în clipul (februarie 2012) Asociaţiei Bucureştiul meu drag, de mai sus.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cinematograf,
patrimoniu,
vanzare,
lista,
cladire,
dacia,
olx,
cladire,
/actualitate/cinematograful-dacia-din-bucuresti-pus-la-vanzare-pe-olx-foto-video-14897561
14897561
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.