Cine face bani din contractele zăpezii „la urgenţă”: o fostă miss Italia şi neaşteptatul ei milionar „din umbră”

Autor: Andrei Luca POPESCU Postat la 16 ianuarie 2017 440 afişări

Cine face bani din contractele zăpezii „la urgenţă”: o fostă miss Italia şi neaşteptatul ei milionar „din umbră”

Românii au plătit deja în această iarnă, via bugetul CNADNR, aproximativ 60 de milioane de euro pentru deszăpezirea drumurilor naţionale şi a autostrăzilor. La sfârşitul lunii decembrie şi în primele zile ale anului 2017, multe dintre aceste contracte au fost atribuite prin procedura „de urgenţă”, fără anunţ de participare sau licitaţie publică, prin negociere directă, iar unele au ajuns la firme conectate politic, precum foşti parteneri de afaceri ai lui Marian Vanghelie sau ai fiului Rovanei Plumb, dar şi la apropiaţi din Giurgiu ai PSD,cu care în trecut s-a afişat şi actualul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc.

O excepţie notabilă este însă în Vâlcea, unde deszăpezirea fie nu a fost încă contractată, fie a fost atribuită doar la urgenţă, prin negociere directă. Aici, zăpada de pe o parte din şosele a încăput pe mâinile unei firme deosebite: este deţinută la vedere de două tinere surori din Republica Moldova, cea mai mică fiind o fostă Miss Italia nel Mondo. În spatele surorilor Diana şi Marcela Curmei, în umbră, stă însă altcineva. Cu acţiuni la purtător.

Este vorba despre milionarul Remus Truică, fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, trimis în judecată pentru corupţie, acţiunile fiind acum sub sechestru în dosarul Ferma Băneasa-prinţul Paul. Cu trei ani în urmă, Gândul descoperea o altă fostă Miss care făcea deszăpezire alături de sora ei fotomodel, sub bagheta dirijoare a unui fost subordonat al lui Nelu Iordache, fost „rege al asfaltului”.

Pentru a doua oară în trei ani, Gândul descoperă că o mică porţiune din drumurile naţionale ale patriei sunt deszăpezite de firma unei foste Miss, care se bucură însă din spate de sprijinul unei persoane mult mai bine conectate politic sau la domeniu. De data aceasta, o parte din drumurile din Vâlcea sunt deszăpezite de firma Wins Construct Project, din Bucureşti, deţinută la vedere de Diana şi Marcela Curmei, două surori din Chişinău. Contractul a fost câştigat de firma respectivă fără licitaţie publică, la procedura de urgenţă, prin negociere directă, la fel ca toate contractele din această iarnă atribuite de Secţia Drumuri Râmnicu Vâlcea.

Diana Curmei a fost Miss Italia nel Mondo, titlu câştigat în 2009, la vârsta de 19 ani. Tatăl lor, Victor Curmei, trăieşte la Chişinău şi deţine o firmă agricolă, Agroexim, care se ocupă cu exportul cartofilor în peste 18 ţări, inclusiv în România, conform site-ului de prezentare. Tinerele mai deţin împreună o firmă de comerţ pe internet, Vogue Voitto, înfiinţată în 2015 în Bucureşti.

Firma este administrată de Liviu Ionuţ Anghelina, din Găeşti, judeţul Dâmboviţa, fost expert în achiziţii publice la firma Argecom, deţinută de omul de afaceri argeşean Gheorghe Axinte şi care acum se află în insolvenţă.

În spatele firmei de construcţii se află însă milionarul Remus Truică, fostul şef de cabinet al premierului Adrian Năstase, trimis în judecată pentru corupţie, el fiind cel care ar fi organizat grupul de interese financiare din jurul retrocedărilor ilegale ale pădurii Snagov şi Fermei Băneasa către prinţul Paul de România (Lambrino), conform acuzaţiilor DNA. Truică deţine 1.000 de acţiuni la purtător la firma Wins Construct Project, în valoare de 120.000 de lei, pe care procurorii DNA le-au descoperit la percheziţiile domiciliare şi pe care au pus sechestru asigurător, conform rechizitoriului DNA de trimitere în judecată a lui Remus Truică.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
urgenta,
miss,
negociere,
cnadnr
/actualitate/cine-face-bani-din-contractele-zapezii-la-urgenta-o-fosta-miss-italia-si-neasteptatul-ei-milionar-din-umbra-16067308
16067308
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.