Cine este Parmafood, grup care va fi preluat de Aquila: a început cu importul de Santal şi a ajuns la afaceri de circa 50 mil. euro

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 11 ianuarie 2024 128 afişări

Cine este Parmafood, grup care va fi preluat de Aquila: a început cu importul de Santal şi a ajuns la afaceri de circa 50 mil. euro

Parmafood Trading şi Parmafood Group Distribution, pentru care Aquila a semnat un acord preliminat de preluare, sunt două companii controlate de Eugen Savu, care este şi unul dintre fondatori, conform datelor ZF. El împreună cu Traian Oancea au pus bazele grupului la începutul anilor’90 prin importul unor pro­du­se „care nu spuneau nimic con­sumatorului român de la acea vreme“, respectiv sucurile Santal ale producătorului italian Parmalat.

„În 1991 distribuţia produselor FMCG era într-un stadiu incipient, de pionierat“, povesteau antreprenorii anterior pentru ZF.

În prezent, companiile deţin un portofoliu de peste 100 de branduri, lucrează cu 50 de producători internaţionali şi distribuie în peste 2.900 de magazine, conform datelor de pe site-ul companiei.

Printre produsele distribuite de companie se află Calvo (conserve de peşte), Kimbo (cafea), Twinings (ceai), Cirio (sosuri), Mutti (conserve de roşii), Whitley Neill (gin), Sol de Chile (vinuri), Veuve du Vernay (vin spumant) sau CORTE DELLE CALLI (vinuri) .

Parmafood Trading SRL şi Parmafood Group Distribution SRL au înregistrat în 2022 o cifră de afaceri cumulată de 245,53 milioane de lei (crica 50 mil. euro) şi un profit net cumulat de 15,67 milioane de lei. Companiile prestează activităţi de distribuţie în canalele HoReCa, Retail Modern şi Retail Tradiţional şi operează depozite logistice cu sisteme integrate de management ale stocurilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
preluare,
grup,
import,
incepere,
afaceri,
companii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.