Cine este Andrei Dumuţa, tânărul care conduce divizia auto a grupului OLX

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 25 august 2019 442 afişări

„Dacă mă gândesc la viitor, îmi imaginez că va conta din ce în ce mai puţin din ce ţară lucrezi câtă vreme faci o treabă bună.”

Cine este Andrei Dumuţa, tânărul care conduce divizia auto a grupului OLX

Andrei Dumuţa este responsabil de conducerea businessului auto al OLX Group, pe cele două platforme, Autovit.ro şi OLX Auto, coordonând o echipă formată din 13 persoane. În responsabilităţile sale intră definirea strategiei de marketing, pricing şi vânzări la nivel de categorie, construirea bugetului anual, atingerea obiectivului de clienţi, venit, costuri şi profit, precum şi reprezentarea imaginii companiei în cadrul categoriei. Platformele online de care se ocupă au avut o creştere semnficativă anul trecut, de peste 20% la nivel de clienţi şi 30% la nivel de venituri. Andrei Dumuţa şi-a început cariera la Oracle România, poziţie care i-a oferit  „un set de cunoştinţe de bază care m-au ajutat în toată cariera mea pe mai departe”. El nu a lucrat în afara ţării, dar spune că a avut expunere internaţională în cadrul mai multor joburi. „Cred că sunt multe oportunităţi în România şi nu m-am simţit limitat în niciun moment din carieră.” Gândindu-se la viitor, tânărul manager crede că va conta din ce în ce mai puţin din ce ţară lucrezi atât timp cât faci o treabă bună, iar „decizia de a te muta din ţară ar trebui să ţină mai mult de considerente personale decât profesionale”. Andrei Dumuţa a absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE.

Profilul lui Andrei Dumuţa a apărut în catalogul 100 TINERI MANAGERI DE TOP 2019.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.