Cine este Cristian Logofătu, fondatorul primei companii din IT listată la bursa de la Bucureşti

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 25 august 2019 540 afişări

„Atunci (la începutul crizei - n.red.) am învăţat una dintre cele mai importante lecţii - că, pentru a supravieţui, trebuie să acţionezi. Şi am reuşit să supravieţuim anului 2009 şi să ne dezvoltăm compania, de la an la an.”

Cine este Cristian Logofătu, fondatorul primei companii din IT listată la bursa de la Bucureşti

Cristian Logofătu este cofondator al companiei Bittnet, ocupând şi funcţia de chief financial officer. „În anul 2000 am fost martorii revoluţiei pe internet. Ştiam limba engleză, aveam acces la internet şi am putut afla multe lucruri din SUA - care la un moment dat părea o lume complet diferită”, îşi aminteşte Cristian Logofătu. În 2007, după terminarea studiilor şi după ce a avut câteva experienţe pozitive cu Cisco Networking Academy, unde era instructor, a lansat Bittnet alături de fratele său, Mihai Logofătu. Au supravieţuit crizei din 2009, iar în 2011 au primit prima infuzie externă de capital. În 2015, Bittnet a fost listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, chiar imediat după ce această piaţă pentru IMM-uri şi start-up-uri fusese inaugurată. Pe 16 mai 2019, capitalizarea de piaţă a Bittnet a depăşit 100 de milioane de lei, moment pe care Cristian Logofătu îl descrie ca pe „o piatră de hotar care este şi mai semnificativă atunci când ne gândim că în aprilie 2015, când ne-am listat pe AeRO, evaluarea noastră era de 7,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă că am crescut cu 1.333% în patru ani”. Cristian Logofătu este licenţiat în management la Academia de Studii Economice din Bucureşti, continuând apoi cu doctoratul în aceeaşi disciplină, finalizat în 2012 la Universitatea din Craiova.

Profilul lui Cristian Logofătu a apărut în catalogul 100 TINERI MANAGERI DE TOP 2019.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.