Cine este tânărul care a inspirat numele companiei de construcţii Bog’Art

Autor: Ioana Matei Postat la 24 august 2019 1226 afişări

Cine este tânărul care a inspirat numele companiei de construcţii Bog’Art

Numele lui Bogdan Doicescu se leagă, la propriu, de liderul local al pieţei construcţiilor: Raul Doicescu, fondatorul afacerii, povestea în interviurile acordate Business MAGAZIN cum revoluţia l-a prins în drum spre maternitate, unde se năştea fiul său, Bogdan, care a inspirat şi denumirea companiei (Bog - de la Bogdan, ’art - de la intenţia de a face artă din construcţii). De aproape un deceniu, el deţine şi rolul de director de dezvoltare al companiei.

Bogdan Doicescu a absolvit Finanţele la Columbia University, în New York (în 2012), dar şi un program masteral în real estate, la New York University (2014). Înainte să înceapă să lucreze pentru dezvoltarea afacerii înfiinţate de tatăl său a acumulat experienţă în cadrul unor companii precum Douglas Elliman Real Estate, una dintre cele mai mari companii de brokeraj rezidenţial din New York, precum şi Canary Wharf Group din Londra, compania care deţine unul dintre principalele cartiere financiare ale Londrei, condusă de românul Sir George Iacobescu.

Compania din construcţii Bog’Art, deţinută de omul de afaceri Raul Doicescu, şi-a majorat afacerile cu 90% în 2018, avansul ducând businessul la 925,5 milioane de lei, după cum arată datele publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, analizate de ZF. Prin acest rezultat, Bog’Art a devenit pentru prima dată liderul pieţei locale a construcţiilor, un sector în care locul întâi fusese ocupat în 2017 de austriecii de la Strabag, iar locul al doilea – de CON-A, un business antreprenorial românesc.

Profilul lui Bogdan Doicescu a apărut în catalogul 100 TINERI MANAGERI DE TOP 2019.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.