Chiuariu: Modificarea Constituţiei să introducă şi posibilitatea de recurs la hotărârile Curţii Constituţionale

Postat la 25 martie 2013 21 afişări

Liberalul Tudor Chiuariu, preşedintele Comisiei juridice a Senatului, a declarat, luni, că propune ca la modificarea legii fundamentale să se aibă în vedere şi introducerea posibilităţii de recurs la hotărârile Curţii Constituţionale.

Chiuariu: Modificarea Constituţiei să introducă şi posibilitatea de recurs la hotărârile Curţii Constituţionale

 "Una dintre propunerile mele este să nu mai avem la Curtea Constituţională o singură etapă jurisdicţională. Cred că e bine să avem o procedură de recurs şi să avem o judecată în primă instanţă şi una în recurs, pentru că astfel se pot evita erori care s-au făcut şi pe care nu aş vrea să le mai amintesc aici", a afirmat senatorul PNL, la o dezbatere organizată la Parlament.

El a spus că nu ar mai trebui ca fiecare conflict politic dintre autorităţile statului să fie arbitrat şi tranşat de Curtea Constituţională.

"E bine să ne gândim dacă vrem în continuare ca orice conflict politic dintre autorităţile statului să fie arbitrat şi tranşat de CC sau putem crea prin actuala Constituţie un sistem politic mai consensual care îşi rezolvă singur, în interior, prin dialog şi persuasiune, disensiunile", a susţinut Chiuariu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/chiuariu-modificarea-constitutiei-sa-introduca-si-posibilitatea-de-recurs-la-hotararile-curtii-constitutionale-10689726
10689726
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.