China cere lumii să nu mai compare Ucraina cu Taiwanul: „China este profund îngrijorată de escaladarea conflictului din Ucraina şi posibilitatea ca acesta să scape de sub control”

Autor: Valeriu Dănilă Postat la 21 februarie 2023 57 afişări

China cere lumii să nu mai compare Ucraina cu Taiwanul: „China este profund îngrijorată de escaladarea conflictului din Ucraina şi posibilitatea ca acesta să scape de sub control”

China a cerut lumii să nu mai facă paralele între Ucraina şi Taiwan, parte a eforturilor Beijingului de a se distanţa de Rusia şi de a se prezenta ca o forţă neutră în căutarea păcii, titrează Bloomberg.

„China este profund îngrijorată de escaladarea conflictului din Ucraina şi de posibilitatea ca acesta să scape de sub control”, a declarat marţi ministrul de externe Qin Gang, într-o declaraţie susţinută la Beijing, cu ocazia lansării noii „Iniţiative de securitate globală” a preşedintelui Xi Jinping.

„Îndemnăm anumite ţări să înceteze imediat să alimenteze focul, să nu mai dea vina pe China şi să nu mai folosească zicala «Ucraina astăzi, Taiwan mâine»”, a adăugat acesta.

În ultimele zile, China şi-a intensificat eforturile de a separa Ucraina de Taiwan, respingând în acelaşi timp afirmaţiile SUA conform cărora se gândeşte să furnizeze arme în sprijinul efortului de război rus. Beijingul plănuieşte să dezvăluie o propunere de pace în zilele următoare, o iniţiativă întâlnită cu scepticism în rândul SUA şi a aliaţilor.

Beijingul consideră de mult timp Taiwanul ca pe un teritoriu al său şi încadreză orice sprijin pentru liderii insulei ca fiind o încălcare a suveranităţii chineze.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ucraina,
Taiwan,
China

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.