China a interzis Windows 8 pe calculatoarele cumpărate de instituţii ale statului

Postat la 20 mai 2014 83 afişări

China a interzis utilizarea sistemului de operare Windows 8 al Microsoft pe calculatoarele, laptopurile şi tabletele noi cumpărate de instituţii ale statului, decizia fiind o nouă lovitură pentru compania americană, ale cărei vânzări pe piaţa chineză întâmpinau deja dificultăţi.

China a interzis Windows 8 pe calculatoarele cumpărate de instituţii ale statului

 Centrul Pentru Achiziţii al Guvernului a interzis instalarea Windows 8 în cadrul unei notificări mai ample despre utilizarea de produse care au consum redus de energie.

Interdicţia are ca scop asigurarea securităţii computerelor, după ce Microsoft a oprit suportul pentru sistemul de operare Windows XP, folosit la scară largă în China, a informat agenţia oficială de presă a statului chinez, Xinhua.

Nici guvernul şi nici Xinhua nu au furnizat informaţii despre modul în care interzicerea Windows 8 susţine utilizarea de produse cu consum redus de energie sau despre cum ajută securitatea computerelor.

China este de mult timp o piaţă dificilă pentru Microsoft. Potrivit unor surse, fostul director general Steve Ballmer a declarat angajaţilor în 2011, când încă ocupa postul, că Microsoft câştigă din China mai puţin decât din Olanda din cauza pirateriei, chiar dacă vânzările de computere sunt similare celor din SUA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/china-a-interzis-windows-8-pe-calculatoarele-cumparate-de-institutii-ale-statului-12638664
12638664
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.