Cele trei categorii de persoane care impun rescrierea regulilor marketingului

Autor: Dorin Oancea Postat la 17 octombrie 2014 144 afişări

Cercetătorii din marketing spun că în prezent există trei categorii de persoane în funcţie de stilul de viaţă, de aspiraţiile şi motivaţiile acestora, de felul în care privesc şi planifică viitorul sau de atitudinea privind banii; este vorba de "hedonişti", cei care se bucură cât pot de viaţă, cheltuiesc mai degrabă pentru plăcerile imediate şi sunt optimiste în privinţa viitorului, "persoanele calculate", care dispun de resurse financiare, dar sunt foarte chibzuite în cheltuirea lor şi "întreprinzătorii", celor cărora le place să se descurce singure şi se implică în mai multe proiecte odată".

Cele trei categorii de persoane care impun rescrierea regulilor marketingului

Seth Godin spunea undeva că ideea de bază a marketingului tradiţional, că cineva poate programa consumul cuiva, este depăşită. Promovarea online a eliminat limitările de spaţiu de emisie impuse televiziunilor sau radiourilor sau de amplasare din cazul publicaţiilor sau a publicităţii staradale.

Dar în cazul internetului apare o limitare puternică, cea legată de atenţie. Este discutabil dacă prima pagină a ziarului sau a unei reviste poate fi înlocuită cu acelaşi succes de un link primit de la un prieten sau sugerat de Google. "Într-o lume de surferi trebuie să creezi cel mai bun val posibil. Adevărata revoluţie este să creezi valul şi nu doar să-l încaleci", spune Godin.Principalul mediu pentru a creea valuri în acest moment este lumea reţelelor sociale, către care se îndreaptă atenţia mai tuturor marketerilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cele-trei-categorii-de-persoane-care-impun-rescrierea-regulilor-marketingului-13406371
13406371
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.