Meleşcanu propune organizarea de dezbateri televizate cu toţi candidaţii la Preşedinţie

Autor: Alina Novaceanu Postat la 17 octombrie 2014 32 afişări

Candidatul independent la Preşedinţie Teodor Meleşcanu a declarat, vineri, că propune tuturor celor implicaţi în campanie să organizeze o serie de dezbateri televizate la care să participe toţi candidaţii, pe temele fundamentale care privesc atribuţiile preşedintelui.

"Având în vedere modul în care se desfăşoară campania, vă propun tuturor celor care participă la campanie ca noi, candidaţii la Preşedinţie, împreună cu staff-urile de campanie şi principalele canale mass-media să organizeze o serie de dezbateri televizate la care să participe toţi candidaţii, astfel încât cât mai mulţi români să aleagă în cunoştinţă de cauză", a spus Meleşcanu.

El a arătat că propune ca luni, 20 octombrie, fiecare staff de campanie să-şi delege un reprezentant care împreună cu principalii reprezentanţi ai canalelor mass-media să discute organizarea acestor dezbateri.

Meleşcanu a precizat că a primit o propunere în aceste sens de la candidatul Victor Ponta privind organizarea unor asemenea dezbateri, iar el a răspuns în scris că este gata oricând să participe, doar să i se comunice, data, locul, ora şi temele.

"Având în vedere că aceste lucruri nu au fost stabilite, vă prezint această propunere a mea privind organizarea acestor dezbateri", a mai spus Meleşcanu.

El a arătat că temele dezbaterilor trebuie să privească atribuţiile preşedintelui, respectiv politica externă, funcţionarea instituţiilor statului, justiţiei, relansarea economică, politica în domeniul securităţii, apărării şi ordinii publice.

Meleşcanu a precizat că el a făcut o propunere privind impulsionarea revizuirii Constituţiei, reducerea numărului de parlamentari la 300, reducerea mandatului preşedintelui la patru ani şi alegeri simultane prezidenţiale şi parlamentare în 2016.

Întrebat de ce ar dori scurtarea mandatului preşedintelui la doi ani în 2016, acesta a spus că nu are o înţelegere cu nimeni, iar scopul său nu este cât de lung să fie mandatul preşedintelui, ci cât de eficient este.

"Dacă în doi ani pot face toate aceste lucruri pe care le propun, pentru mine va fi o onoare", a adăugat Meleşcanu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MELEŞCANU,
DEZBATERE,
CANDIDAŢI
/actualitate/melescanu-propune-organizarea-de-dezbateri-televizate-cu-toti-candidatii-la-presedintie-13405026
13405026
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.