Organizaţia teroristă Stat Islamic a obţinut arme chimice şi le utilizează în Siria şi Irak - presă

Autor: Mihai Draghici Postat la 16 octombrie 2014 45 afişări

Grupul terorist sunnit Stat Islamic dispune de armament chimic şi l-a utilizat împotriva kurzilor în luptele din oraşul sirian Kobane, afirmă un Institut de studii din Israel, în timp ce Statele Unite au confirmat că organizaţia islamistă a ocupat un depozit de arme neconvenţionale din Irak.

Potrivit Institutului de Studii în Afaceri Internaţionale al Centrului Interdisciplinar de la Herzliya (Israel), organizaţia teroristă sunnită a utilizat armament chimic în confruntările cu serviciile de securitate kurde din oraşul sirian Kobane, situat la frontiera cu Turcia.

"Grupul terorist Stat Islamic a utilizat armament chimic în cel puţin un incident, în iulie", afirmă expertul israelian Jonathan Spyer, precizând că există dovezi privind uciderea unor etnici kurzi cu substanţe toxice.

Administraţia Barack Obama a confirmat, potrivit The New York Times, că grupul terorist Stat Islamic a ocupat, în iunie, fostul depozit de armament chimic de la Muthanna, în Irak. Departamentul de Stat a precizat că în acest depozit erau deşeuri de armament chimic, dând asigurări că acestea nu pot fi transportate sau utilizate în atacuri.

Grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant) ocupă vaste regiuni din Siria şi Irak, unde a instaurat un "califat islamic". Organizaţia islamistă sunnită deţine controlul asupra unei marţi părţi a oraşului sirian Kobane, o zonă strategică situată la frontiera cu Siria.

O coaliţie internaţională condusă de Statele Unite bombardează poziţii ale grupului terorist sunnit în Siria şi Irak.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SIRIA,
IRAK,
TERORISM
/actualitate/organizatia-terorista-stat-islamic-a-obtinut-arme-chimice-si-le-utilizeaza-in-siria-si-irak-presa-13399715
13399715
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.