Cel puţin 24 de morţi în urma viscolului din Himalaya

Autor: Iuliana Enache Postat la 16 octombrie 2014 109 afişări

Viscolul care a afectat marţi partea nepaleză a Masivului Himalaya a provocat moartea a 24 de alpinişti străini şi ghizi nepalezi, iar echipele de salvare se tem că alte cinci persoane au murit într-o avalanşă, au anunţat joi autorităţile.

Cadavrele a 24 de persoane au fost găsite pe parcursul cunoscutului circuit prin regiunea Annapurna, iar echipele de salvare încearcă în continuare să intre în contact cu peste 100 de persoane, au precizat ele.

Ninsorile abundente după ciclonul Hudhud care a traversat coasta de est de Indiei la sfârşitul săptămânii trecute au afectat Himalaya marţi, în plin sezon de ascensiuni montane.

Echipele de salvare au găsit 17 cadavre miercuri în districtul Mustang şi cel vecin, Manang, ambele situate pe parcursul circuitului şi alte şapte joi dimineaţa, când au fost reluate căutările, a declarat pentru AFP responsabilul poliţiei, Ganesh Rai, care coordonează operaţiunile de salvare.

Au fost identificate cadavrele a patru canadieni, doi israelieni, un german, un polonez, un indian un vietnamez şi 11 nepalezi. Identitatea altor trei persoane nu a fost stabilită încă.

În paralel, echipele caută doi alpinişti slovaci şi trei ghizi nepalezi, daţi dispăruţi în urma unei avalanşe care le-a afectat tabăra de bază către Muntele Dhaulagiri, situat la o altitudine de 8.167 de metri.

"Am trimis elicoptere pentru a încerca să îi găsim dar nu avem niciun semn de la ei, presupunem că sunt morţi", a declarat oficialul citat.

Circa 168 de alpinişti străini se înregistraseră pentru ascensiuni în zona căutărilor şi 43 dintre ei au fost deja salvaţi, potrivit lui Rai. Echipele de salvare întâmpină dificultăţi în a contacta telefonic aproximativ 100 de alpinişti din cauza absenţei aproape totale a reţelei.

Mii de persoane vizitează regiunea Annapurna în fiecare an în octombrie, sezonul cel mai favorabil pentru ascensiuni montane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NEPAL,
HIMALAYA,
VISCOL
/actualitate/cel-putin-24-de-morti-in-urma-viscolului-din-himalaya-13396775
13396775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.