Vladimir Putin şi Petro Poroşenko s-au întâlnit la Milano

Autor: Ioana Bojan Postat la 17 octombrie 2014 31 afişări

Preşedinţii rus şi ucrainean, Vladimir Putin şi Petro Poroşenko, s-au întâlnit vineri la Milano, în prezenţa principalilor lideri europeni.

Cei doi lideri au fost primiţi de şeful Guvernului italian, Matteo Renzi, la prefectura din Milano, cu ocazia summitului ASEM, care s-a deschis joi.

Cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Francois Hollande, premierul britanic David Cameron şi liderii Uniunii Europene Herman Van Rompuy şi Jose Manuel Barroso participă de asemenea la reuniune, la care se discută soluţionarea paşnică a conflictului din Ucraina.

Preşedintele rus, care a apărut zâmbitor şi destins la sosirea sa la prefectura din Milano, a avut cu o seară în urmă o întrevedere cu cancelarul german. Discuţiile au vizat diferitele puncte ale acordurilor de la Minsk care trebuie încă implementate, în special acordul de încetare a focului, încălcat în continuare, a precizat o sursă guvernamentală germană.

Preşedintele ucrainean a avut de asemenea o întrevedere bilaterală cu cancelarul german.

Intervievat joi seara la ieşirea de la dineul organizat în onoarea participanţilor la cel de-al 10-lea summit ASEM, Poroşenko a declarat că nu aşteaptă decât un singur lucru de la întâlnirea sa cu Putin: "Pacea şi stabilitatea" în Ucraina.

Cei doi lideri s-au întâlnit ultima dată în august, la Minsk, unde au convenit să caute soluţii pentru încheierea conflictului din estul Ucrainei, unde separatiştii proruşi se confruntă cu forţele ucrainene.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ITALIA,
PUTIN,
POROŞENKO
/actualitate/vladimir-putin-si-petro-porosenko-s-au-intalnit-la-milano-13404731
13404731
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.