Cele mai mari companii din Europa Centrală şi de Est – România în top 15

Autor: Florentina Niţu Postat la 03 octombrie 2018 732 afişări

România se clasează în topul primelor 15 companii din Europa Centrală şi de Est (ECE) cu Automobile Dacia, care a avut anul trecut venituri de 4,9 miliarde de euro, conform datelor publicate de revista Coface.

Cele mai mari companii din Europa Centrală şi de Est – România în top 15

Polonia a atras de cinci ori mai multe venituri decât România, situându-se pe primul loc cu compania PKN Orlen, business ajuns la afaceri de 22,8 miliarde de euro în 2017.

„Când a venit criza, în 2008, companiile care au fost legate doar de piaţa din România au luat în plin toate efectele negative. Dacă ar fi avut expunere şi în Polonia, o piaţă care nu a suportat criza la acelaşi nivel, ar fi avut doi piloni pe care să se susţină“, a spus Eugen Anicescu, country manager al Coface România.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.