Tranzacţie de 650 de milioane de dolari pe piaţa cafelei: Lavazza înghite businessul de cafea al gigantului american Mars

Autor: Alex Ciutacu Postat la 02 octombrie 2018 1849 afişări

Tranzacţie de 650 de milioane de dolari pe piaţa cafelei: Lavazza înghite businessul de cafea al gigantului american Mars

Producătorul italian de cafea Lavazza va înghii businessul de cafea al gigantului american Mars Inc într-o încercare de a-şi contura amprenta globală, în urma unei tranzacţii de circa 650 de milioane de dolari, inclusiv datorii, potrivit Reuters.

Cele două companii au anunţat luni că Lavazza a ajuns la un acord de achiziţie pentru Mars Drinks, un business care include şi brandurile Fravia şi Klinx, două branduri de top în domeniul serviciilor de cafea pentru zonele de birouri (OCS) şi în segmentul de automate de cafea.

Cele două grupuri nu au dezvăluit detaliile financiare ale acordului, însă o sursă din apropierea subiectului a declarat pentru agenţia de presă Reuters că valoarea s-ar ridica la circa 650 de milioane de dolari.

„Această achiziţie întăreşte poziţia Lavazza în segmentele de OCS şi de automate de cafea, ceea ce oferă oportuntăţi considerabile de creştere şi dezvoltare”, spune Antonio Baravalle, CEO Lavazza.

Grupul italian a fost asistat în această tranzacţie de JP Morgan, Clearly Gottlieb Steen & Hamilton, PwC şi Boston Consulting Group.

Mars Inc, care produce bomboanele de ciocolată M&M şi guma Wrigleyăs, a fost asistată de Bank of America Merrill Lynch, Freshfields Bruckhaus Deringer, KPMG şi Rabo Securities.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cafea,
mars,
business

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.