Cel puţin şapte milioane de dolari au fost furaţi de la Banca Centrală a Albaniei

Autor: Luminiţa Bogdan Postat la 01 august 2014 77 afişări

Şapte angajaţi ai Băncii Centrale din Albania au fost arestaţi şi puşi sub acuzare pentru furtul a cel puţin şapte milioane de dolari din rezervele bancare în cursul ultimilor patru ani, a anunţat, vineri, într-un comunicat, poliţia albaneză.

Cinci angajaţi ai Băncii Centrale acuzaţi de furt şi abuz de putere au fost arestaţi joi seară, la câteva zile după arestarea altor două persoane, responsabili într-un centru de depozitare a bancnotelor, potrivit sursei.

Autorităţile din cadrul poliţiei au anunţat că ancheta continuă şi că alte persoane, printre care responsabili ai unor filiale ale băncii, ar putea fi, de asemenea, puse sub acuzare.

Potrivit presei locale, unul dintre suspecţi, Ardian Bitraj, responsabil cu depozitarea bancnotelor, a recunoscut furtul şi a declarat că a pierdut toţi banii la pariuri sportive.

La rândul lor, autorităţile bancare albaneze au confirmat furtul şi au afirmat că au "luat măsuri imediate pentru consolidarea nivelului de securitate şi recuperarea pagubelor".

Guvernatorul Băncii Centrale, Adrian Fullani, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că "rezervele de bani depuse la Banca Albaniei nu au fost afectate şi sunt păstrate în condiţii de înaltă securitate".

Şeful comisiei parlamentare de specialitate, Erjon Braçe, a pledat în favoarea unei "reforme profunde a organizării sistemului de control al Băncii Centrale", afirmând că incidentul "a afectat imaginea băncii şi a ţării".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ALBANIA,
BANCA,
FURT
/actualitate/cel-putin-sapte-milioane-de-dolari-au-fost-furati-de-la-banca-centrala-a-albaniei-13019077
13019077
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.