Cel mai mare producător european de gaze naturale rămâne fără combustibil: Olanda şi-a consumat aproape 80% din rezervă

Postat la 16 septembrie 2016 252 afişări

Cel mai mare producător european de gaze naturale rămâne fără combustibil: Olanda şi-a consumat aproape 80% din rezervă

Olanda, cel mai mare trader de gaz natural din Europa, şi-a folosit aproape 80% din rezerva de gaze naturale, potrivit statisticilor oficiale anunţate vineri.

Producţia de gaze naturale a scăzut cu 38% în ultimii doi ani şi analiştii estimează că va scădea în continuare în condiţiile în care guvernul limitează extracţiile din cauza cutremurelor din Groningen, provincia care adăposteşte cel mai mare depozit de gaze naturale din Europa, scrie Bloomberg.  

Naţiunea de aproximativ 17 miloane de locuitori se luptă să ţină sub control cutremurele, aflate în legătură directă cu producţia de gaze de către o asociere din Exxon Mobil şi Royal Dutch Shell, care a afectat mii de locuinţe.  

Bugetul guvernamental a fost lovit de plafonările puse pe extracţie şi de scăderea preţurilor, având în vedere că gazul natural reprezintă aproape 3% din PIB pentru Olanda, faţă de 9% în urmă cu doi ani,

”Plafonarea producţiei din regiunea Groningen a avut  cu siugranţă un impact asupra producţiei de gaz în ultimii ani. Dacă luăm în considerare faptul că depozitul din Groningen reprezintă aproape trei pătrimi din rezerva de gaze naturale rămasă în patrimoniul statului olandez, cel mai probabil producţia de gaze din Olanda va scădea în continuare”, potrivit unui anunţ al oficiului de statistică.

Olanda a produs 3,85 trilioane de metri cubi de gaz de la descoperirea depozitului din Groningen în 1959, peste producţia totală globală  de anul trecut. Momentan rezerva din Groningen mai are 940 de miliarde de metri cubi.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.