Cel mai frumos magazin din lume se află pe Calea Victoriei. Brandul românesc a câştigat în faţa Tiffany's, Macy's sau Apple Store

Autor: Ioana Matei Postat la 22 noiembrie 2013 17195 afişări

Galeriile Casei de Bijuterii Sabion, afacerea de familie românească fondată în urmă cu 15 ani în Târgu – Mureş, reprezintă cel mai frumos magazin din lume, potrivit unui clasament din cadrul competiţiei internaţionale Association for Retail Environments (ARE).

Magazinul redeschis recent pe Calea Victoriei a primit Premiul pentru cel mai frumos magazin din lume dintr-un centru comercial, Premiul pentru inovaţie în pardoseala şi Premiul pentru expunere artistică în cadrul competiţiei internaţionale ARE Design Awards 2011. Pentru acest premiu, Sabion a concurat cu 500 de mari jucatori de pe piata internationala de retail, precum Tiffany's, Macy's  sau Apple Store. Magazinul, deschis iniţial în cadrul galeriilor comerciale Cocor, a fost relocat pe Calea Victoriei. Investiţia totală în amenajarea magazinului se ridică la circa 800.000 de euro.

"Am aflat de existenţa acestei competiţii în anul 2007, în cadrul unei expoziţii de la Las Vegas la care a luat parte şi Casa de Bijuterii Sabion. Deschisesem de doar câteva luni un magazin la Cluj, însă termenul de înscriere expirase la vremea respectiva", îşi aminteşte Claudiu Bologa, cel care a fondat afacerea în Târgu-Mureş, în urmă cu 15 ani.

Casa de Bijuterii Sabion a luat nastere in anul 1998, ca o mica afacere de familie, din pasiunea lui Claudiu Bologa pentru arta realizarii bijuteriilor. Pasiunea a evoluat odata cu dezvoltarea afacerii, iar astazi, celor 16 magazine Sabion din ţară li se adaugă Galeriile Sabion deschise pe Calea Victoriei 68-70. 

Unul dintre obiectivele Sabion a fost implicarea unui numar cat mai mare de artisti romani in realizarea bijuteriilor. Astfel, Casa de Bijuterii Sabion se mandreste cu o filozofie si o directie artistica unitara, un departament de design si creatie, artisti, maistrii bijutieri, cizelori, sculptori, gravori, emailori, toti acestia alcatuind echipa atelierului de creatie si productie Sabion, locul in care toate aceste bijuterii sunt schitate iar mai apoi, realizate manual.

„Suntem mandri ca putem numi Sabion pe lista brandurilor 100% romanesti, a povestilor de succes cladite pe talentul si priceperea artistilor romani. In afara marcii Sabion, singurul brand pe care il veti regasi aici este Gianni Lazzaro. Dar sub acest nume creeaza tot un roman, unul care se inscrie intre cei mai apreciati designeri independenti de bijuterii din lume. Acest lucru il califica pentru a ni se alatura demersului de sustinere si reprezentare a artistilor romani, iar pe noi ne onoreaza prezenta domniei sale in cadrul Galeriilor”

Pe numele sau adevarat Lazar Marcovici, Lazzaro a absolvit Academia de Arte din Dusseldorf in anul 1974 cand a si inceput sa creeze bijuterii. Tot in anul 1974 deschide o galerie de arta insa, dupa scurt timp, decide sa se dedice exclusiv bijuteriilor. La ora actuala  este prezent in cele mai mari expozitii de bijuterii din Leipzig, Basel, Hong Kong si Las Vegas. In plus, gasim bijuteriile sale in magazinele din Viena, Paris, Barcelona, Milano, Geneva, Moscova, Sydney, New York, Las Vegas, Kiev, Dusseldorf, Dubai. Printre clientele fidele ale lui Lazzaro se numara Sophia Loren si Heidi Klum.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cel-mai-frumos-magazin-din-lume-se-afla-pe-calea-victoriei-brandul-romanesc-a-castigat-in-fata-tiffany-s-macy-s-sau-apple-store-11716054
11716054
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.