Pro şi contra Moş Crăciun. Cum v-aţi pregătit pentru Moşi?

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 22 noiembrie 2013 271 afişări

“Vreau să-mi duc copilul în Laponia anul viitor”, îmi spunea zilele trecute cumnata mea. ”Atât cât mai crede în Moş Crăciun”. Copilul are mai puţin de şase ani şi deja se apropie periculos de mult de perioada descoperirilor. Nu-mi amintesc exact când am aflat ”adevărul”, dar eu sunt sigură că nimic nu egalează magia sărbătorilor simţită de copii la vârsta când ştiu clar cine este Moş Crăciun, când vine, de ce, la cine.

Moş Crăciun a rezolvat (brusc în unele cazuri şi treptat în altele) o sumedenie din problemele de părinţi care ne-am mai pierdut din aura de zei în ochii copilului nostru. in fiecare an aşteptarea Moşului începe de prin septembrie iar pregătirile devin – de la an la an - din ce în ce mai minuţioase.

O prietenă bună îmi spunea anul trecut că se gândeşte să-i spună copilului ei că Moş Crăciun, de fapt, suntem fiecare dintre noi. A argumentat serios în favoarea acestei idei, dar în ciuda raţionamentului logic nu m-a convins.

Cred şi acum că bucuriile copiilor legate de Moş Crăciun ţin de suspans, de aşteptare, de semne de întrebare, de încrederea nestrămutată în supranatural. {terse cu buretele, surpriza cadourilor, deşi reală, este cumva sine qua non pentru îndatoririle de părinţi. Iar copilul ştie că ”e treaba părinţilor să iubească la nesfârşit copilul”. Deci, să facă unul (sau mai multe, după caz), cadouri. Pentru că lista din care moşu’ poate să aleagă e lungă...

Nu mai sunt decât două săptămâni până la pregătirea ghetuţelor, care da oficial startul vizetelor aducatorilor de cadouri. Voi cum v-aţi pregătit pentru Moşi?

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
craciun,
mos craciun,
pregatiri,
copil,
sarbatori
/actualitate/pro-si-contra-mos-craciun-cum-v-ati-pregatit-pentru-mosi-11715316
11715316
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.