Ce venituri generează violonistul André Rieu

Postat la 01 iunie 2015 2311 afişări

Ce venituri generează violonistul André Rieu

André Rieu este cel mai de succes violonist din lume şi cel mai bine vândut muzician clasic din toate timpurile. El câştigă peste 40 de milioane de dolari şi este plasat în topul Billboard între primii 10 cei mai bogaţi cântăreţi din lume. A vândut până în prezent peste 40 de milioane de albume şi DVD-uri în întreaga lume.

În fiecare an, André şi Johann Strauss Orchestra susţin aproximativ 100 de concerte peste tot în lume, în faţa a peste 1 milion de oameni. Orchestra alături de care concertează este considerată în prezent cea mai mare ochestră privată la nivel international. În plus, membrii orchestrei sale provin din zece ţări.

Rieu deţine compania “André Rieu Productions” şi are 120 de angajaţi care lucrează pentru el în mod constant la care se adaugă în turnee 100 de colaboratori.  Rieu are un studio propriu de înregistrare, agenţie de turism, o grădiniţă pentru copiii membrilor orchestrei, propriile autobuze şi un atelier, unde se fac costumele pentru concertele sale. Rieu şi orchestra calatoresc cu o echipa întreagă de bucătari, medici şi antrenori de fitness.

André Rieu va concerta în Piaţa Constituţiei  de pe 6 iunie până pe 14 iunie, de la orele 20.30. Pentru primul concert al artistului peste 12.500 de bilete s-au epuizat în trei ore de la scoaterea la vânzare. Biletele au fost puse în vânzare în ianuarie 2015. Iniţial au fost anunţate patru concerte, iar pentru că biletele s-au vândut repede, s-a programat un concert şi pentru data de 6 iunie 2015.

André Rieu s-a născut în 1949 la Maastricht, Olanda, într-o familie de muzicieni. Tatăl său, André Rieu Sr. a fost dirijor al Orchestrei Simfonice Limburg şi al Operei din Leipzig, l-a încurajat să ia lecţii de vioară la vârsta de 5 ani. A continuat să studieze vioara la Conservatorul din Liege (1967) şi la Conservatorul din Maastricht (1973), iar în 1974, Rieu s-a mutat la Conservatorul Regal din Bruxelles. André Rieu a înfiinţat propria orchestră, Orchestra de Salon Maastricht, în 1978, iar nouă ani mai târziu dirija primele repetiţii ale Johann Strauss Orchestra.André Rieu cântă pe o vioară Stradivarius fabricată în 1667.  Lansarea sa internaţională a venit în 1994 cu CD-ul “Strauss & Co”. De atunci, a primit mai mult de 400 de discuri de Platin şi 171 de Gold Awards.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-venituri-genereaza-violonistul-andr-rieu-14378341
14378341
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.