Economia Rusiei s-a contractat cu 2,4% în primele patru luni

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 01 iunie 2015 40 afişări

Economia Rusiei s-a contractat cu 2,4% în primele patru luni ale acestui an, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar în luna aprilie declinul s-a accentuat la 4,2%, potrivit datelor publicate luni de Ministerul Economiei, relatează MarketWatch.

În luna martie, economia Rusiei a înregistrat o scădere de 2,7% comparativ cu intervalul similar din 2014.

Evoluţia negativă a economiei ruse este provocată de scăderea producţiei în industria prelucrătoare, minerit, construcţii, precum şi a vânzărilor de retail, pe fondul declinului veniturilor populaţiei. Totodată, investiţiile sunt în declin, ca şi exporturile de petrol şi gaze.

Datele contrastează cu remarcile pozitive făcute recent de oficiali guvernamentali ruşi, care au susţinut că economia a depăşit cea mai dificilă perioadă.

Ministerul Economiei anticipează că PIB-ul Rusiei se va contracta în acest an cu 2,8%, dar va reveni la o creştere de cel puţin 2,3% în perioada 2016-2018.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
ECONOMIE,
/actualitate/economia-rusiei-s-a-contractat-cu-2-4-in-primele-patru-luni-14377880
14377880
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.