Ce se întâmplă când CEO-ul demisionează? În cazul Samsonite, acţiunile cresc cu 10%

Autor: Alex Ciutacu Postat la 05 iunie 2018 71 afişări

În mijlocul unui scandal, executivul celui mai popular brand de bagaje din lume – Samsonite International - şi-a dat demisia, după ce a fost atacat public şi acuzat că şi-ar fi falsificat nivelul de studii şi că a guvernat nepotrivit corporaţia, potrivit Bloomberg. După demisia acestuia, vineri la Hong Kong, acţiunile Samsonite au crescut cu 9,9%.

Ramesh Tainwala, CEO-ul Samsonite şi-a dat demisia vineri, potrivit companiei. Samsonite transmite că demisia a fost în interesul companiei după ce consiliul de administraţie a analizat acuzele aduse de Blue Orca Capital, cu privire la faptul că Tainwala şi-a falsificat nivelul de studii.

CFO-ul Kyle Francis Gendreau a preluat poziţia de CEO.

Compania a emis şi un răspuns detaliat cu privire la acuzaţiile Blue Orca, ce revendicau lipsuri în contabilitate şi guvernare corporatistă slabă.

După ce şi-a anunţat demisia, acţiunile companiei pe bursa din Hong Kong au crescut cu 9,9%. Cu o săptămână înainte, acţiunile scăzuseră 21% după ce Blue Orca a lansat acuzaţiile, ştergând instant 1,3 miliarde de dolari din capitalizarea de piaţă.

Terry Hong, analist în cadrul Guotai Junan Securities spune că plecarea lui Tainwala a îndepărtat riscul pentru investitori. „Compania a oferit o clarificare clară a situaţiei cu dovezi puternice”, spune el. „Asta va ajuta investitorii să îşi recapete încrederea în performanţele financiare ale companiei”.

Marţi la ora 19.00 acţiunile Samsonite se tranzacţionau pe bursa din Hong Kong la 3,96 dolari per acţiune, în creştere cu 2,3% de la începutul şedinţei de tranzacţionare, la o capitalizare de piaţă de 5,6 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
demisie,
actiuni,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.