Ce se ascunde in spatele mastii lui Bill Gates? Paul Allen il descrie ca fiind egoist, tiran, dependent de munca si irascibil

Autor: Roxana Cristea Postat la 31 martie 2011 121 afişări

Unul dintre cei mai bogati oameni din lume nu are nici pe departe in viata de zi cu zi atitudinea pe care o afiseaza in locurile publice. Bill Gates este de fapt o persoana irascibila, egoista si dependenta de munca, potrivit descrierii pe care o face partenerul sau, Paul Allen.

Acum 20 de ani, Bill Gates a incercat sa il inlature din afacerea Microsoft pe Paul Allen in momentul in care acesta din urma s-a imbolnavit de cancer, conform unei autobiografii a lui Allen, citat de dailymail.co.uk.

Allen l-a acuzat pe Gates ca a vrut sa ii scada participatiile in companie cand a aflat ca a fost diagnosticat cu boala Hodgkin, in anul 1982, motivul inlaturarii lui din companie fiind acela ca nu lucreaza suficient. Paul Allen il descrie pe Bill Gates ca fiind un tiran si un explotator.

Cu toate astea, cei doi au avut o relatie armonioasa in perioada in care au muncit impreuna. Allen a mai scris ca in 1977, cand au semnat contractul de deschidere a companiei Microsoft, Gates a propus ca actiunile sa fie impartite intre cei doi intr-un procent de 64-36 in favoarea lui Gates, in loc sa fie un procent egal de 50-50.

"Am incercat atunci sa ma pun in locul lui si sa vad ce a gandit", scrie Allen. "Am ajuns la concluzia ca raspunsul era foarte simplu: sa scot cat de mult pot", a completat acesta.

Allen a fost de acord. Mai tarziu insa, cand a incercat sa isi renegocieze statutul deoarece a facut un proiect care a avut succes, Gates l-a refuzat. "In acel moment, ceva din mine a murit", a scris Allen. "Am crezut ca parteneriatul nostru era bazat pe incredere, insa am vazut ca egoismul lui Bill nu tinea cont de aceste lucruri", a adugat el.

Bill gates mai este desc4ris de Allen ca fiind dependent de munca si tiran. Dupa ce l-a pus pe un coleg sa munceasca timp de 81 de ore in patru zile, a ras de el si nu l-a lasat sa isi ia liber", mai scrie paul Allen.

Sursa:dailymail.co.uk

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
masca,
Bill Gates,
Paul Allen,
egoist,
tiran,
dependent
/actualitate/ce-se-ascunde-in-spatele-mastii-lui-bill-gates-paul-allen-il-descrie-ca-fiind-egoist-tiran-dependent-de-munca-si-irascibil-8116656
8116656
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.