Ce patim daca nu avem cauciucuri de iarna

Autor: Mihai Mitrica Postat la 02 iulie 2011 39 afişări

Deputatii au adoptat ordonanta de guvern care prevede obligatia echiparii autoturismelor cu anvelope de iarna, Camera fiind for decizional.

Ordonanta 5/2011 prevede sanctionarea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zapada, gheata sau polei fara anvelope de iarna, cu retinerea talonului auto si amenda de pana la 4.000 de lei. In caz de accident, la sanctionarea cu amenda se adauga o suma dedicata repararii drumurilor si despagubirilor pentru pagubele produse. Pentru vehiculele de transport de marfa de peste 3,5 tone si cele de transport de persoane cu peste noua locuri, lipsa echiparii cu anvelope de iarna si lanturi se pedepseste cu retinerea talonului auto si amenda intre 2.500 si 4.000 de lei.

De asemenea, conform definitiei prevazute de reglementare, cauciucurile "all-seasons" sunt acceptate ca fiind anvelope de iarna. Obligatia echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna se impune incepand cu data de 1 noiembrie a fiecarui an, pana la 1 martie.

Legea impune si aplicarea de catre Registrul Auto Roman a sanctiunilor privind starea tehnica a autovehiculelor comerciale, in cazul controalelor tehnice facute de Registrul Auto Roman impreuna cu Politia Romana.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-patim-daca-nu-avem-cauciucuri-de-iarna-8427946
8427946
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.