Ce bacşiş ar trebui să lăsaţi chelnerilor, în funcţie de ţara în care vă aflaţi?

Autor: Ana Raduta Postat la 12 ianuarie 2012 92 afişări

În unele ţări, bacşişul este trecut pe nota de plată, în altele, clienţii sunt liberi să lase cât doresc, la fel cum sunt şi câteva în care bacşişul este considerat jignitor sau este chiar ilegal. Care sunt practicile oferirii bacşişului în diferite ţări?

Un astfel de ghid vă poate fi de folos atunci când vă aflaţi în afara ţării şi trebuie să achitaţi nota de plată. Iată cum trebuie să procedaţi ca să nu daţi greş.

Argentina

Dacă valoarea bacşişului nu este specificată în nota de plată, atunci ar trebui să lăsaţi 10% din valoarea notei.

Australia

În Australia nu se obişnuieşte să se lase bacşiş în cafenele şi restaurante, însă dacă doriţi să faceţi acest lucru, ar trebui pur şi simplu să rotunjiţi suma de plată, dar nu cu mai mult de doi dolari.

Bolivia

Taxa pentru servire este inclusă în nota de plată, însă este considerat politicos să lăsaţi o suplimentar o mică sumă pentru chelneri.

Brazilia

În Brazilia, taxa pentru servire este inclusă în nota de plată, aşa că nu este nevoie să lăsaţi mai mult decât scrie pe notă.

Camodgia

În localurile simple, fără pretenţii, ceva mărunţiş este suficient pentru bacşiş. În restaurantele cu ştaif, regula este să lăsăm un bacşiş de 10%.

Canada

Pe nota de plată nu este inclus şi bacşişul, dar se obişnuieşte să se lase între 15 şi 20% din valoarea notei de plată.

Chile

În restaurantele şi cafenelele şi zonele turistice este inclusă în nota de plată o taxă pestru servire, în valoare de 10%.


CITEŞTE MAI MULTE ÎN PAGINA URMĂTOARE ->>>>>>>>>>>>

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bacşiş,
chelneri,
ţara
/actualitate/ce-bacsis-ar-trebui-sa-lasati-chelnerilor-in-functie-de-tara-in-care-va-aflati-9143165
9143165
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.