Ce avere au cei nouă membri ai noului consiliu al ASF: doar activele financiare depăşesc un milion de euro

Postat la 15 noiembrie 2018 46 afişări

Cei nouă membri ai noului consiliu al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), entitatea care supraveghează şi contro­lează piaţa asigurărilor, de capital şi pensiile private, au în conturi bancare, depozite şi plasamente financiare aproximativ un milion de euro, potrivit datelor agregate de ZF din declaraţiile de avere ale acestora. Totodată, ei au în proprietate 38 de terenuri intra­vilane şi agricole, 19 case şi aparta­mente, bijuterii şi obiecte de artă în valoare de aproape 40.000 de euro.

Ce avere au cei nouă membri ai noului consiliu al ASF: doar activele financiare depăşesc un milion de euro

Cel mai important om din insti­tuţie, preşedintele Leonardo Badea, a declarat active financiare de 110.000 lei, echivalentul a 24.080 euro. Badea deţine o casă în Dâmboviţa şi două autoturisme Audi A3 şi BMV. Badea a fost numit şef la ASF prima dată în vara anului trecut pe perioada ră­masă din mandatul lui Mişu Negriţoiu şi a încasat anul trecut ca preşedinte 358.412 lei (78.500 euro), echivalentul unui venit lunar de 14.259 euro. Leo­nardo Badea a fost validat ieri în plenul parlamentului ca preşedinte al ASF pe un mandat complet de cinci ani.

 

La audierile din comisiile de specialitate Badea a punctat că are un proiect de management bazat pe viziune la ASF, iar întărirea pieţelor concomitent cu protecţia consumato­rilor sunt ele­mente centrale ale strategiei sale la ASF. Principalul competitor al lui Badea la conducerea ASF a fost Viorel Ştefan, acesta nu a avut însă sprijinul PSD. 

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
consiliu,
membri,
active,
avere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.