Parlamentul European a votat alocarea a 500 de milioane de euro pentru apărarea statului de drept

Postat la 14 noiembrie 2018 55 afişări

Parlamentul European a votat, miercuri, Raportul interimar al PE privind bugetul multianual al UE post-2020, care cuprinde alocarea a 500 miloane de euro pentru proiecte şi acţiuni pentru apărarea statului de drept, ca urmare a propunerii eurodeputatului Siegfried Mureşan.

Parlamentul European a votat alocarea a 500 de milioane de euro pentru apărarea statului de drept

„Vedem în România, în aceste zile mai mult ca oricând, cum valorile fundamentale ale Uniunii Europene, precum democraţia, statul de drept şi independenţa justiţiei, sunt atacate constant. Atacuri la adresa statului de drept sunt, însă, întâlnite şi în alte state membre. Asistăm la campanii de dezinformare, ştiri false şi chiar declaraţii antieuropene ale politicienilor populişti. De multe ori, aceste atacuri vin din afara Uniunii Europene, de la adversarii democraţiei europene. De aceea, prin acest program, vrem să apărăm valorile Uniunii şi să dotăm cetăţenii şi societatea civilă cu instrumentele necesare de a se apăra de aceste atacuri”, a declarat Siegfried Mureşan, printr-un comunicat de presă remis, miercuri MEDIAFAX.

Propunerea europarlamentarului PNL se referă la bugetul alocat Programului pentru Drepturi şi Valori al Uniunii Europene.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.