Stabilitatea preţului petrolului este ameninţată de realitatea din piaţă: Creşterea cererii a încetinit, iar piaţa se va confrunta cu un surplus la nivel global în 2019

Postat la 14 noiembrie 2018 145 afişări

Rezervele petroliere globale vor depăşi nivelul cererii în anul 2019, în contextul în care producţia a crescut, dar consumul nu a ţinut pasul cu această creştere – pe fondul unei încetiniri a creşterii economice la nivel global, potrivit unui studiu realizat de Agenţia Internaţională de Energie (IEA), citat de Reuters.

Stabilitatea preţului petrolului este ameninţată de realitatea din piaţă: Creşterea cererii a încetinit, iar piaţa se va confrunta cu un surplus la nivel global în 2019

În raportul său lunar, IEA şi-a păstrat estimarea pentru creşterea cererii pentru 2018 şi 2019 la 1,3 milioane de barili pe zi, respectiv 1,4 milioane de barili pe zi, însă a redus estimarea pe partea de cerere în piaţa de petrol din ţările non-OECD – aceste pieţe fiind considerat pilonul de expansiune al consumului la nivel global.

 

Pentru prima jumătate a anului 2019, pe baza estimărilor producţie versus cerere în segmentul non-OPEC, plecând de la ideea că OPEC va păstra producţia la actualul nivel, IEA transmite că surplusul s-ar putea ridica chiar şi la un milion de barili pe zi.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
piata,
crestere,
cerere,
amenintare,
confrunta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.