Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR: Dacă nu păstrăm coerenţa politicilor macroeconomice, vom plăti ca ţară

Postat la 14 noiembrie 2018 62 afişări

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a explicat, miercuri, motivele pentru care România are o mare nevoie de păstrarea macrostabilităţii.

Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR: Dacă nu păstrăm coerenţa politicilor macroeconomice, vom plăti ca ţară

„Este important ca în condiţiile schimbărilor de paradigmă, ale unor fluxuri informaţionale accelerate, uneori, predominant emoţionale, să existe acest discurs public echilibrat şi raţional, fără exagerări, care produc doar distorsiuni şi zgomot. (...) Disciplina financiară este unul dintre marile obiective pe care trebui să le promovăm în prezent”, a afirmat Mugur Isărescu, în cadrul conferinţei anuale a Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), ediţia a X-a, „România după 10 ani. Realizări. Eşecuri. Perspective economice”.

 

În acest context, Guvernatorul BNR a reiterat mesajul pe care Banca centrală l-a transmis, în mod constant, inclusiv în ultimul deceniu: păstrarea macrostabilităţii, a echilibrului intern, este esenţială.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bnr,
mugur isarescu,
guvernatorul bnr,
plati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.