Ce ambalaje de alimente sunt pline de otrăvuri. Provoacă infertilitate, cancer şi mutaţii genetice

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 08 iulie 2014 699 afişări

Ce ambalaje de alimente sunt pline de otrăvuri. Provoacă infertilitate, cancer şi mutaţii genetice

Peste 175 de substanţe periculoase au fost identificate în cadrul Food Packaging Frorum, relatează Dailymail. Substanţele toxice au legătură cu boli precum cancerul, malformaţii genitale sau dereglări hormonale. Conform unor experţi, aceste substanţe periculoase ar putea fi transferate în mâncarea conţinută de ambalajele care conţin substanţe toxice.

Ca urmare, experţii cer o înăsprire a regulilor în ce priveşte producţia de ambalaje destinate alimentelor. Substanţele chimice periculoase se regăsesc în folii, conserve şi învelitori. Food Standards Agency susţine că toate regulile ce ţin de fabricarea ambalajelor cad în grija Uniunii Europene.

Conform unui nou studiu, cea mai mare parte a ambalajelor de la alimente pot cauza cancer sau infertilitate, în condiţiile în care materiale din care sunt fabricate pot conţine peste 170 de substanţe periculoase. Oamenii de ştiinţă care au derulat studiul au atenţionat că aceste substanţe pot ajunge în mâncăruri.

Doctorul Jane Muncke, managing director la Food Packaging Forum, organizaţia care a derulat studiul, publicat în Food Additives and Contaminants, a declarat: „Din punct de vedere al consumatorilor, este cu siguranţă indezirabil şi neaşteptat ca alimentele să fie suspectate că ar conţine substanţe toxice”.

Un oficial al Food Standards Agency a declarat că nu există un pericol real legat de substanţele toxice din ambalajele folosite la alimente. „Consumatorii nu ar trebui să fie îngrijoraţi de prezenţa chimicalelor care intră în contact cu alimentele, atât timp cât producătorii de ambalaje respectă regulamentele de producţie.”

Studiul a arătat însă că în producţia de ambalaje pentru alimente nu sunt interzise substanţe ce nu pot fi folosite în fabricarea jucăriilor sau a produselor textile de pildă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ambalaje,
alimente,
toxic,
cancer,
studiu,
experti
/actualitate/ce-ambalaje-de-alimente-sunt-pline-de-otravuri-provoaca-infertilitate-cancer-si-mutatii-genetice-12909218
12909218
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.