Afacerile din comerţul auto au scăzut cu 1,5% în luna mai

Postat la 08 iulie 2014 35 afişări

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut în mai faţǎ de luna aprilie atât ca serie brută, cu 1,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,3%, dar a crescut comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, potrivit INS.

Afacerile din comerţul auto au scăzut cu 1,5% în luna mai

 Scăderea din luna mai, faţă de aprilie, a fost cauzată de reducerile înregistrate de comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-4,3%), de vânzările de autovehicule (-3%) şi de comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,3%). Activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor au crescut cu 4,3%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, în mai faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri, serie brută, a înregistrat un avans cu 5,5%, datorat creşterilor înregistrate la activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+10,1%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+9,0%), activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+3%) şi serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+2,2%). Au scăzut activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-3,3%).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afacerile-din-comertul-auto-au-scazut-cu-1-5-in-luna-mai-12905574
12905574
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.