Profitul Samsung a scăzut cu 24% în trimestrul al doilea, din cauza concurenţei rivalilor din China

Postat la 08 iulie 2014 34 afişări

Profitul operaţional al grupului sud-coreean Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a scăzut cu 24% în trimestrul al doilea, la 7.200 miliarde de woni (7,1 miliarde de dolari), ca urmare a concurenţei rivalilor din China şi a aprecierii monedei sud-coreene.

Profitul Samsung a scăzut cu 24% în trimestrul al doilea, din cauza concurenţei rivalilor din China

 Samsung se aşteaptă, însă, la revenirea vânzărilor în trimestrul al treilea, susţinute de noi produse şi de divizia de ecrane a grupului, notează Bloomberg.

Trimestrul al doilea, încheiat în iunie, este al treilea trimestru în care conglomeratul sud-coreean raportează declinul profitului.

Samsung se află sub presiune atât din partea Apple pe segmentul premium, cât şi din partea producătorilor chinezi Xiaomi şi Lenovo, care adaugă funcţii tot mai compleze telefoanelor ieftine pentru a atrage cumpărătorii cu buget limitat.

Aprecierea wonului a redus profitul grupului după repatrierea câştigurilor din străinătate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/profitul-samsung-a-scazut-cu-24-in-trimestrul-al-doilea-din-cauza-concurentei-rivalilor-din-china-12905586
12905586
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.