CE a pregătit o strategie pentru pregătirea Europei împotriva dezastrelor naturale sau provocate de om

Postat la 17 aprilie 2013 21 afişări

Comisia Europeană (CE) a prezentat miercuri un pachet de măsuri pentru creşterea nivelului de pregătire al Europei împotriva dezastrelor naturale şi a celor provocate de om, printre care şi acordarea de finanţare statelor, pentru a le ajuta să-şi consolideze capacităţile şi să ia măsuri.

CE a pregătit o strategie pentru pregătirea Europei împotriva dezastrelor naturale sau provocate de om

 Pachetul de măsuri constă într-o Strategie UE privind adaptarea la schimbările climatice, care stabileşte un cadru şi mecanisme pentru creşterea nivelului de pregătire al UE pentru impacturile climatice actuale şi viitoare, dar şi o Carte verde privind asigurările în contextul dezastrelor naturale şi al celor provocate de om.

Strategia se concentrează asupra a trei obiective cheie, primul fiind promovarea luării de măsuri de către statele membre.

"Comisia va încuraja toate statele membre să adopte strategii de adaptare cuprinzătoare (în prezent, 15 state membre au strategii) şi va oferi finanţare pentru a le ajuta să-şi consolideze capacităţile de adaptare şi să ia măsuri. De asemenea, Comisia va sprijini adaptarea în marile oraşe prin lansarea unui angajament voluntar bazat pe iniţiativa Convenţia Primarilor", se arată într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-a-pregatit-o-strategie-pentru-pregatirea-europei-impotriva-dezastrelor-naturale-sau-provocate-de-om-10758834
10758834
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.