Ce a făcut Airbnb în secret. Decizia surprinde pe toată lumea, după ce compania a comunicat iniţial că nu mai lasă oamenii să petreacă în cazările sale

Autor: Ioana Matei Postat la 21 august 2020 1657 afişări

Ce a făcut Airbnb în secret. Decizia surprinde pe toată lumea, după ce compania a comunicat iniţial că nu mai lasă oamenii să petreacă în cazările sale

Airbnb a aplicat în mod secret pentru o listare la Bursă, potrivit presei internaţionale.

Se ştia că Airbnb urma să se listeze în 2020, dar înainte ca businessul să fie afectat de pandemia de COVID-19.

Potrivit inc.com, compania ar fi aplicat în secret pentru o listare publică iniţială (IPO). Reprezentanţii acesteia au refuzat să spună când se aşteaptă să se întâmple listarea, câte acţiuni plănuiesc să vândă sau care este preţul la care le vor oferi.

Listarea vine în contextul în care în luna mai, CEO-ul Brian Chesky a declarat că veniturile vor ajunge anul acesta la mai puţin de jumătate faţă de anul anterior. Pentru a stabiliza businessul, Chesky a renunţat la 25% dontre angajaţi, a îngheţat bugetul de marketing şi a împrumutat 2 miliarde de dolari. Airbnb a acceptat o scădere a evaluării de la 31 de miliarde de dolari, la 18 miliarde de dolari.

Totuşi, mai târziu în luna mai businessul a început să îşi revină: închirierile de cazări prin intermediul companiei au urcat cu 127% faţă de luna aprilie.

Chiar dacă Airbnb a aplicat pentru listare, acest lucru nu înseamnă că listarea chiar se va întâmpla.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
secret,
refuz,
cazare,
comunicat,
decizie,
oameni,
listare,
aplicare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.