Cazul elevei ameninţate pentru că a purtat la şcoală o bentiţă tricoloră: ActiveWatch condamnă comportamentul dirigintei şi al conducerii Liceului "Korosi Csoma Sandor"

Postat la 22 martie 2013 14 afişări

ActiveWatch condamnă comportamentul abuziv al dirigintei şi al conducerii Liceului "Korosi Csoma Sandor" din Covasna, considerând intervenţia conducerii ca fiind disproporţionată în raport cu faptele şi una care contribuie la inflamarea unor tensiuni etnice, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Cazul elevei ameninţate pentru că a purtat la şcoală o bentiţă tricoloră: ActiveWatch condamnă comportamentul dirigintei şi al conducerii Liceului "Korosi Csoma Sandor"

 Organizaţia neguvernamentală Active Watch consideră că evenimentele de la Liceul "Korosi Csoma Sandor" ilustrează felul în care un conflict artificial generat şi alimentat de mediul politic se poate răsfrânge asupra unor elevi de liceu, arătând că prima responsabilitate pentru tensiunile stârnite între elevi aparţine sistemului educaţional, care are un rol esenţial în prevenirea unor astfel de conflicte.

"Solicităm conducerii şcolii şi Ministerului Educaţiei să se implice activ, să preia iniţiativa pentru a controla un fenomen care, dacă va scăpa de sub control, riscă să ia proporţii dramatice. Prin lege, şcoala nu trebuie să fie un spaţiu de înfruntare a unor teme politice, deci ţinta intervenţiei conducerii şcolii trebuie să fie dezamorsarea conflictelor, iar nu alimentarea acestora. Mai mult, cerem autorităţilor să respecte dreptul la liberă exprimare al cetăţenilor, indiferent de etnie", se arată în comunicatul transmis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cazul-elevei-amenintate-pentru-ca-a-purtat-la-scoala-o-bentita-tricolora-activewatch-condamna-comportamentul-dirigintei-si-al-conducerii-liceului-korosi-csoma-sandor-10684699
10684699
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.