Caz de sclavie la Sebeş: Un bătrân, sechestrat în grajd. Îl puneau să cerşească pe la biserici şi era bătut cu lanţul pentru că nu muncea îndeajuns

Postat la 04 aprilie 2018 275 afişări

Un bărbat şi soţia lui din Sebeş, judeţul Alba, au fost reţinuţi pentru că ar fi sechestrat, din vara anului trecut, într-un grajd, o persoană în vârstă de 66 de ani, pe care o puneau să lucreze în gospodărie, să cerşească la diferite biserici şi o băteau cu lanţuri şi alte obiecte.

Caz de sclavie la Sebeş: Un bătrân, sechestrat în grajd. Îl puneau să cerşească pe la biserici şi era bătut cu lanţul pentru că nu muncea îndeajuns

Potrivit DIICOT, Bumbu Dumitru şi Bumbu Silvia sunt suspectaţi că au adăpostit, din vara anului trecut, la domiciliul lor din municipiul Sebeş, judeţul Alba, o persoană vătămată în vârstă de 66 de ani, pe care prin constrângere şi profitând de starea de vădită vulnerabilitate a acesteia au exploatat-o prin supunerea la executarea de munci în gospodărie în mod forţat şi ocazional la practicarea cerşetoriei, ţinând-o în stare de sclavie.

În urma cercetărilor a rezultat că în vara anului 2017, victima s-a deplasat la domiciliul lui Bumbu Dumitru pentru a-şi recupera o sumă de bani care reprezenta plata pentru diferite munci prestate anterior în gospodăria acestuia, moment în care nu a mai fost lăsat să plece. De atunci, persoana vătămată a fost ţinută sechestrată într-un grajd, fiind obligată să muncească în gospodăria acestora şi ocazional să cerşească.

Victima era permanent supravegheată de către Bumbu Dumitru sau de către soţia acestuia, Bumbu Silvia, pentru a o împiedica să fugă, fiind agresată fizic cu obiecte contondente şi cu lanţul de către aceştia, în mai multe rânduri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.