Câte facturi la curent electric şi gaze au fost întocmite greşit şi când vor fi refăcute? Răspunsul Ministerului Energiei

Autor: Petru Mazilu Postat la 02 februarie 2022 65 afişări

Reprezentanţii Ministerului Energiei au anunţat că peste 500.000 de facturi au fost întocmite greşit. Acestea vor fi recalculate până la finalul săptămânii.

Câte facturi la curent electric şi gaze au fost întocmite greşit şi când vor fi refăcute? Răspunsul Ministerului Energiei

Explicaţiile au fost solicitate de premierul Nicolae Ciucă în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri. Răspunsul secretarului de stat din Ministerului Energiei, Dan-Dragos Dragan, a fost că, în urma controalelor care au fost desfăşurate la toţi furnizorii de energie electrică şi gaze naturale, au fost descoperite numeroase facturi greşite.

Concret, este vorba despre 89.195 de facturi pentru energia electrică şi de peste 450.000 de facturi pentru gaze. Erorile au constat în nerespectarea clauzelor contractuale şi în aplicarea neadecvată a ordonanţei de Guvern.

Procesul privind refacerea facturilor este în plină desfăşurare, aproximativ jumătate dintre acestea fiind gata. Celelalte vor fi recalculate până la finalul săptămânii, estimează reprezentanţii Ministerului Energiei.

Autorităţile estimează că în ceea ce priveşte următoarele facturi, problemele vor fi evitate deoarece noua ordonanţa a urmărit ca impactul asupra sistemelor informatice pe care furnizorii le folosesc să fie cât mai mic.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
facturi,
energie,
ministerul energiei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.