Cât de bine sunt pregătite companiile pentru cel mai mare şoc al anului 2018

Postat la 01 decembrie 2017 360 afişări

Orice persoană care are cunoştinţe legate de protecţia datelor personale - inclusiv un actor sau un jurist - poate fi desemnată ofiţer de protecţie a datelor (data protection officer - DPO) - poziţie care devine obligatorie de la jumătatea anului viiitor odată cu intrarea în vigoare a noului regulament european de protecţie a datelor (general data protection rules - GDPR).

Cât de bine sunt pregătite companiile pentru cel mai mare şoc al anului 2018

„Ofiţerul de protecţie a datelor poate fi un jurist cu cunoştinţe de IT. Puteţi găsi şi un actor dar care să înţeleagă bine, care să creeze proceduri, să realizeze o analiză de impact, să realizeze o schemă  pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. Persoana trebuie să aibă cunoştinţe în utilizarea datelor cu caracter personal“, a declarat George Bălăiţi, şef serviciul control operatori de la Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.