Cât câştigă un angajat Auchan România

Autor: Ioana Mihai-Andrei, Ioana Matei Postat la 15 noiembrie 2017 5502 afişări

Auchan Retail România a anunţat că va menţine salariul net al celor aproximativ 10.000 de angajaţi, după intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă prin care este modificat Codul Fiscal. Modificările aduse Codului Fiscal nu vor influenţa negativ câştigurile salariale nete ale angajaţilor Auchan.

Cât câştigă un angajat Auchan România

Începând cu luna noiembrie, Auchan a lansat o nouă grilă salarială pentru funcţia de operator vânzări polivalent ce asigură o creştere a salariului de 30%, anunţă compania printr-un comunicat de presă

Ca urmare a aprobării noilor prevederi de modificare a Codului Fiscal, ce vor intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2018, Auchan se angajează să păstreze intacte interesele salariale ale celor 10.000 de angajati ai săi.

Mai mult, începând cu data de 1 noiembrie 2017, anterior modificărilor legislative, Auchan Retail România a lansat o nouă grilă salarială pentru funcţia de operator vânzări polivalent oferind, pentru angajaţii cu minim 1 an vechime în companie, un salariu brut de 2300 de lei ceea ce înseamnă un salariu net de 1634 de lei. La acest salariu se adaugă tichete de masă în valoare de 300 de lei pe lună, aducând venitul net la aproape 2000 de lei. Aceasta reprezintă o creştere de peste 30% comparativ cu salariul unui lucrător comercial al cărui salariu brut este de 1700 de lei, respectiv 1233 de lei net.

Modificările aduse de Auchan grilei de salarizare au menirea, conform reprezentanţilor Auchan, să permită tuturor lucrătorilor comerciali şi casierilor, care doresc să devină operatori vânzări polivalenţi să beneficieze de o creştere salarială importantă. Programul de polivalenţă a fost lansat, pentru inceput, în oraşele: Bucureşti, Timişoara, Cluj, Sibiu, Galaţi şi Ploieşti, urmând ca în prima parte a anului viitor să fie implementat în toate magazinele Auchan.

De asemenea, pe lângă veniturile din salariu, angajaţii Auchan primesc de tichete de masă, asigurare de sănătate şi de viaţă, prime, ajutoare pentru evenimente deosebite etc. Astfel, pentru toţi angajaţii care au cel puţin 1 an vechime în companie, valoarea nominală a tichetului de masa este de 15 lei, suma maximă prevăzută de legislaţia în vigoare. În plus, în 2018 va fi adăugată în pachetul de beneficii şi o asigurare stomatologică.

Auchan Retail România operează 33 de hipermarketuri şi 6 magazine de proximitate MyAuchan. Reţeaua are peste 280.000 m2 suprafaţa netă de vânzare, circa 10.000 de angajaţi, o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de euro în 2016.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salarii,
castig,
beneficii,
auchan

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.