Cât câştigă şeful Vodafone Global: 1,3 milioane de euro pe an, plus un bonus de până la 9 milioane de euro dacă îşi atinge obiectivele. Primeşte de asemenea şi 22.000 de euro pe lună pentru maşină şi călătorit

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 10 decembrie 2022 65 afişări

Cât câştigă şeful Vodafone Global: 1,3 milioane de euro pe an, plus un bonus de până la 9 milioane de euro dacă îşi atinge obiectivele. Primeşte de asemenea şi 22.000 de euro pe lună pentru maşină şi călătorit

Nick Read se va retrage din funcţia de director general al Vodafone până la sfârşitul anului, punând capăt unui mandat de patru ani în care preţul acţiunilor grupului britanic de telecomunicaţii s-a înjumătăţit, a raportat Reuters.

Consiliul de administraţie al Vodafone a fost nemulţumit de lipsa de progres a lui Read în ceea ce priveşte creşterea economică şi a însărcinat-o pe înlocuitoarea sa interimară, Margherita Della Valle, director financiar, să accelereze "executarea strategiei companiei pentru a îmbunătăţi performanţa operaţională şi pentru a obţine profit pentru acţionari".

Potrivit surselor, Della Valle va primi acelaşi salariu ca Read odată cu preluarea funcţiei.

Remuneraţia Margheritei Della Valle va consta în:

Salariul de bază - 1,3 milioane de euro pe an, aliniat la salariul de bază actual al lui Nick Read.

Bonus - Maxim 200% din salariul de bază. Nicio schimbare faţă de poziţia sa actuală.

LTIP - Maxim 500% din salariul de bază, în conformitate cu nivelul actual de atribuire al lui Nick Read. Margherita va primi, de asemenea, un premiu GLTI suplimentar în februarie 2023 pentru a reflecta schimbarea statutului său.

Pensie - 10% din baza de calcul ca indemnizaţie. Nicio schimbare faţă de poziţia ei actuală.

Indemnizaţie pentru maşină - 22.000 de euro, nicio schimbare faţă de poziţia ei actuală.

Mai multe detalii vor fi prezentate în Raportul de remunerare a directorilor din 2023.

Nick Read

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.