Cargill vinde către Expur divizia de producţie de ulei

Autor: Anca Barbulescu Postat la 06 februarie 2013 191 afişări

Cargill a încheiat un acord cu Expur, o filială a companiei franceze Sofiproteol, pentru vânzarea activelor sale de presare, rafinare şi îmbuteliere din România. Tranzacţia vizată are ca obiect şi mărcile de uleiuri vegetale îmbuteliate Untdelemn de la Bunica şi Olpo şi o parte din echipamentele de presare, rafinare şi îmbuteliere a uleiului.

Cargill a luat decizia strategică de a-şi înceta operaţiunile de pe piaţa uleiurilor vegetale din România şi de a se concentra pe creşterea şi dezvoltarea operaţiunilor agricole, inclusiv pe serviciile acordate fermierilor şi pe activităţile de producţie de nutreturi derulate pe această piaţă. Prin urmare, după vânzarea activelor sale, Cargill îşi va închide unitatea de producţie de la Podari, localitate aflată în sudul României, aceasta nefăcând obiectul tranzacţiei.

Martin Schuldt, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Cargill Oils S.A., a comentat pe marginea acestui acord: "Compania Expur, membră a grupului francez Sofiprotéol, este deja prezentă pe piaţa uleiurilor vegetale din România şi credem că acordul pe care l-am încheiat oferă oportunităţi mai favorabile pentru viitorul acestei afaceri şi al mărcilor sale."

"Cargill are o prezenţă puternică în România, care rămâne o ţară importantă pentru noi din punct de vedere strategic. Vom continua să ne dezvoltăm operaţiunile locale oferind fermierilor diverse produse, servicii, consultanţă şi instrumente financiare. Lucrăm în strâns parteneriat cu industria alimentară şi a nutreturilor din România, furnizând acesteia materie primă de cea mai înaltă calitate", a declarat Schuldt.

Se preconizează că tranzacţia va fi încheiată în 2013, după primirea aprobării din partea autorităţilor din domeniul concurenţei. După finalizarea acesteia, Cargill va lua măsurile necesare pentru sistarea tuturor operaţiunilor de producţie la fabrica de la Podari.

Cargill este un producător şi furnizor internaţional de produse şi servicii alimentare, agricole, financiare şi industriale. înfiinţată în 1895, Cargill este o societate cu capital privat cu 142.000 de angajaţi în 65 de ţări. Cargill este prezentă în România din 1996. Societatea îşi are sediul central în Bucureşti şi are în prezent aproximativ 900 de angajaţi, care îşi desfăşoară activitatea în 23 de puncte de lucru din toată ţara. Cargill desfăşoară activităţi în domeniul cerealelor şi seminţelor oleaginoase, al uleiurilor îmbuteliate şi rafinate şi al nutreţurilor pentru animale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cargill,
Expur,
producţie ulei
/actualitate/cargill-vinde-catre-expur-divizia-de-productie-de-ulei-10546985
10546985
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.