Care sunt cele mai sigure companii aeriene cu care să zburaţi în 2021. Măsurile de siguranţă legate de pandemia de COVID-19, unul dintre criteriile analizate

Autor: Andra Stroe Postat la 05 ianuarie 2021 155 afişări

Care sunt cele mai sigure companii aeriene cu care să zburaţi în 2021. Măsurile de siguranţă legate de pandemia de COVID-19, unul dintre criteriile analizate

În urma apariţiei pandemiei de COVID-19, pasagerii care au ales să călătorească cu avionul au fost nu doar mult mai puţini, ci şi mai selectivi.

AirlineRatings.com realizează anual un top al celor mai sigure companii aviatice, analizând în acest sens 385 de transportatori din întreaga lume, şi pentru întocmirea căruia ia în calcul numeroşi factori, precum accidente, incidente grave, audituri de la organele de conducere din industria aviatică, audituri guvernamentale şi vârsta flotei.

Pentru 2021, titlul de cel mai sigur operator aerian a fost acordat companiei aeriene australiene Qantas. Printre condiţiile impuse de Qantas în contextul pandemiei se numără obligativitatea urmării unui curs de şase zile pentru piloţii care nu au zburat în ultima vreme ca urmare a opririi aeronavelor la sol. Din cele şase zile de curs, una este dedicată stării de bine a acestora, pentru a se întoarce cu forţe proaspete în cabine.

Operatorul a deţinut titlul de cea mai sigură companie aeriană din lume şi între anii 2014-2017, statut care i-a fost acordat din nou în 2019 şi 2020. În 2018, AirlineRatings a declarat că nu poate găsi un câştigător clar şi a ales să claseze operatorii din top 20 pe aceeaşi poziţie, deoarece în anii anteriori, după alegerea câştigătorului, urma pur şi simplu listarea în ordine alfabetică a celorlalte companii din top.

În 2021 însă, sistemul de rating a fost uşor ajustat, pentru a permite o precizie mai mare. „În ultimii doi ani am devenit conştienţi de faptul că unele companii aeriene, care au trecut de auditurile bi-anuale de siguranţă, nu urmau însă zi de zi regulile operaţionale solicitate de auditori", spune Geoffrey Thomas, editor-in-chief al

AirlineRatings, citat de CNN.

Publicaţia a analizat, de asemenea, înşelătoriile legate de licenţele acordate în mod fraudulos piloţilor şi acuzaţiile de luare de mită. „Accidentele şi incidentele reprezintă cinci din ratingul nostru de şapte stele, măsurile de siguranţă legate de pandemia de COVID-19 fiind unul din celelalte două criterii analizate, alături de auditul pentru contabilitate”,  spune Thomas.

El adaugă că, în ultimele luni, călătorii se concentrează şi mai mult pe siguranţa companiilor aeriene, ca urmare a pandemiei. „Şi nivelul nostru de anchetares-a triplat în ultimele şase luni cu privire la o varietate de probleme de siguranţă, nu doar legate de COVID-19”, spune Thomas. Într-un top separat, AirlineRatings a evidenţiat şi cele mai sigure companii aeriene low cost, listând primele 10 în ordine alfabetică. Acestea sunt: Air Arabia, Allegiant, EasyJet, Frontier, Jetstar Group, Jetblue, Ryanair, Vietjet, Westjet şi Wizz Air.

Iată care sunt cele mai sigure companii aeriene de linie din acest an, potrivit AirlineRatings:

1. Qantas

2. Qatar Airways

3. Air New Zealand

4. Singapore Airlines

5. Emirates

6. EVA Air

7. Etihad Airways

8. Alaska Airlines

9. Cathay Pacific Airways

10. British Airways

11. Virgin Australia/Virgin Atlantic

12. Hawaiian Airlines

13. Southwest Airlines

14. Delta Air Lines

15. American Airlines

16. SAS

17. Finnair

18. Lufthansa

19. KLM

20. United Airlines

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
companii aeriene,
pandemie,
top

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.