Care sunt cele mai populare smartphone-uri în rândul românilor

Autor: Florin Casota Postat la 28 septembrie 2016 1054 afişări

Care sunt cele mai populare smartphone-uri în rândul românilor

Today’s, agenţie de marketing online, a realizat o analiză despre interesul românilor pentru telefoanele inteligente. Din cercetarea agenţiei reiese că românii sunt interesaţi de  Samsung, iPhone şi Huawei, în segmentul „Computers“, „Electronics“. La fel arată şi în segmentul „Shopping“, unde Samsung conduce detaşat.

Topul rămâne la fel şi dacă vom compara frecvenţa căutării termenilor „telefon samsung“, „telefon iphone“, „telefon huawei“. Asta după ce, în 2015, cuvântul „smartphone“ a fost cel mai căutat termen, cu o medie de 6.600 de interogări pe lună. Analiza aceasta a fost realizată folosind Google Trends şi ia în calcul ultimul an. Popularitatea telefoanelor în rândul românilor coincide şi cu cota de piaţă a producătorilor pe piaţa locală unde Samsung conduce, urmat de Allview şi Huawei. În luna iulie, reprezentaţii Huawei au anunţat pentru Ziarul Financiar că ei sunt pe locul doi, iar recent pentru aceeaşi sursă Valentin Stoenescu, trade marketing manager Allview a spus că ei sunt pe locul doi după numărul de unităţi vândute.

În ultimele 12 luni, cele mai comune căutări pentru Samsung - cea mai populară marcă de smartphone - au fost „samsung galaxy“, „samsung s5“, „s5“. De cele mai multe ori, românii se interesează de telefoane toamna, înainte de Black Friday.

În aceeaşi arie a telefoanelor inteligente, se detaşează în căutări sintagmele „smartphone ieftin“, „telefoane ieftine“ şi „smartphone lenovo“. De altfel, Lenovo este una dintre mărcile populare pe piaţa românească, depăşind iPhone şi Huawei când vine vorba de achiziţii mai atente la bugetul alocat decât la dotările dispozitivului.

Topul căutărilor pentru aceste trei mărci arată astfel: iPhone - „iphone 5se“, „iphone 7 precomanda“, „iphone 6s 64gb“, Huawei - „huawei mate 8“, „huawei mate s“, „huawei p8 lite“ şi Lenovo - „lenovo a7010“, „lenovo a 6010“, „lenovo ideapad 100-15“.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.