Care este ultima ţară din Europa în care există PEDEAPSA CU MOARTEA. Anul trecut, nu mai puţin de 4 persoane au fost executate

Postat la 13 octombrie 2017 182 afişări

Belarus este singura ţară din Europa în care mai există pedeapsa cu moartea. Anul trecut, nu mai puţin de 4 persoane au fost executate.

Care este ultima ţară din Europa în care există PEDEAPSA CU MOARTEA. Anul trecut, nu mai puţin de 4 persoane au fost executate

Potrivit celor de la Amnesty International, execuţiile sunt duse la capăt în secret, astfel că numărul real ar putea fi mai mare.

Această practică a fost oprită în 2014, ca urmare a unor sancţiuni impuse de Uniunea Europeană, şi reluată în octombrie 2016.

Belarus, denumit şi "ultima dictatură a Europei", a introdus pedeapsa capitală încă de pe vremea Uniunii Sovietice; aceasta pedepsea atât crimele cât şi infracţiuni grave, aşa cum ar fi falsificarea banilor.

Belarus a fost criticată în mod repetat de-a lungul celor 22 de ani în care preşedintele Lukashenko s-a aflat la putere; el a câştigat un nou termen în 2016.

În jur de 400 de oameni au fost executaţi de la obţinerea independenţei, în 1991.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.