Când scăpăm de dosarul cu şină şi de cozi la instituţiile statului. Consilierul guvernamental Iulian Popescu: ”Cetăţeanul nu mai trebuie să facă pe curierul între instituţiile statului”

Postat la 26 august 2021 57 afişări

Când scăpăm de dosarul cu şină şi de cozi la instituţiile statului. Consilierul guvernamental Iulian Popescu: ”Cetăţeanul nu mai trebuie să facă pe curierul între instituţiile statului”

„Dosarul cu şină”, cozile şi timpii de aşteptare la ANAF, Evidenţa Populaţiei şi la alte instituţii de unde trebuie să obţinem documente vitale pentru diferite activităţi zilnice ar trebui să devină istorie o dată cu digitalizarea administraţiei publice. Un proces lung, costisitor şi „criptat” în termeni tehnici.

Iulian Popescu, consilierul pe digitalizare al premierului Florin Cîţu, a explicat, într-un interviu pentru Gândul, cum ne va simplifica digitalizarea interacţiunea cu instituţiile statului, dar şi stadiul în care sunt în acest moment diferite proiecte derulate la nivelul ministerelor.

Între proiectele urgentate de Guvern în acest moment se numără digitalizarea infrastructurii legate de documentele care ţin de evenimentele de viaţă: certificat de naştere, de căsătorie, de deces, de divorţ etc, ne-a declarat Iulian Popescu. Proiectul, implementat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ne va scurta considerabil timpii de aşteptare pentru obţinerea acestor documente.

În acelaşi timp, vom fi scutiţi de efortul de a le obţine şi legaliza de fiecare dată avem nevoie de ele la diferite alte instituţii, pentru că acestea vor putea transmite „dosarul digital” de la una la alta.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
institutii,
cetatean

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.