Călătoriţi în România de 1 mai? Unde se vinde cea mai ieftină benzină din ţară şi care sunt locurile de unde ar fi mai bine să nu faceţi plinul

Autor: Ioana Matei Postat la 01 mai 2021 1798 afişări

Călătoriţi în România de 1 mai? Unde se vinde cea mai ieftină benzină din ţară şi care sunt locurile de unde ar fi mai bine să nu faceţi plinul

Potrivit datelor Peco Online actualizate la data de 1 mai 2021, cea mai ieftină benzină din România se vinde astăzi la o staţie  aflată în Iojib, Satu Mare. Acolo, preţul unui litru de benzină este de 5,14 lei.  Benzină ieftină se găseşte şi în Bacău - preţul benzinei ajunge acolo la 5,19 lei. Spre comparaţie, preţul benzinei în Bucureşti, la una dintre cele mai ieftine benzinării este de 5,36 de lei, în Cluj-Napoca - 5,34 de lei, Timişoara – 5,35 lei, Iaşi - 5,36 lei, Constanţa – 5,39 lei. 

Cel mai mare preţ al benzinei este astăzi insă în judeţul Caraş-Severin, unde preţul benzinei urcă până la 5,46 de lei. Datele au fost preluate de pe platforma Peco Online, un site prin care se poate verifica rapid pretul actualizat al benzinei, motorinei sau GPL-ului din fiecare statie Gazprom, Lukoil, Mol, OMV, Petrom, Rompetrol, Socar, BLKOil, MaximCoLtd, Metropoli, Ozana, PartenerSocar, RoOscar, SpielmannOil, VhExtraOil din Romania.

Preţul carburanţilor din diferite regiuni ale ţării este influenţat  de puterea de cumpărare a localnicilor, dar şi de costul transportului şi al logisticii. Preţul benzinei este compus din taxele şi accizele statului, precum şi din preţul petrolului, costurile de logistică, marja companiilor petroliere, influenţa cursului valutar leu-dolar.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.