Bursele din Tokyo şi Osaka vor fuziona în 2013, creând al treilea mare operator la nivel mondial

Postat la 22 noiembrie 2011 19 afişări

Bursele de la Tokyo şi Osaka vor fuziona din 2013, creând al treilea mare operator bursier la nivel mondial, cu acţiuni listate în valoare totală de circa 3.600 miliarde de dolari, potrivit unui acord încheiat marţi de cele două companii.

Operatorii bursieri Tokyo Stock Exchange şi Osaka Securities Exchange vor fuziona într-o tranzacţie de 4,1 miliarde de dolari pentu a forma o companie suficient de solidă, capabilă să concureze cu marii jucători globali după numeroasele fuziuni care au avut loc în acest sector în ultimii ani.

Bursa de la Tokyo controlează 90% din tranzacţiile cash cu acţiuni din Japonia, iar Osaka îşi atrage cea mai mare pare a afacerilor din tranzacţii futures pe indicele Nikkei şi din alte derivate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Burse,
Tokyo,
Osaka
/actualitate/bursele-din-tokyo-si-osaka-vor-fuziona-in-2013-creand-al-treilea-mare-operator-la-nivel-mondial-8996982
8996982
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.